A fenntarthatósági témában a LEED Nonprofit Kft. (http://leedkft.hu/) lehetőséget kapott, hogy osztrák partnereivel közösen bemutassa a SoPro projekt (www.sozialproduziert.at) elmúlt két évének eredményeit, tapasztalatait. Hollósi Szabolcs ügyvezető igazgató felszólalásában elmondta, hogy az ökológiai, gazdasági és társadalmi fenntarthatóságot is támogató SoPro kezdeményezés a magyarországi szociális gazdaság fejlesztésének új dimenzióit nyitotta meg. A fenntarthatósági szemlélet terjesztése mellett hazánkban a szervezeti kapacitások, a társadalmi bázis fejlesztésére, valamint a termékek- és szolgáltatások fejlesztésére is nagy szükség van. Ebben segít a kidolgozás alatt álló SoPro védjegy is, amely a termékek piaci megkülönböztetését is megoldja. A határon átnyúló gazdasági együttműködések szervezése és a bevált modellek terjesztése is feladata lesz a második félévben megalakuló Social Innovation Platform European Economic Interest Grouping (EEIG, magyarul európai gazdasági egyesülés) szervezetnek. A LEED Nonprofit Kft. és az osztrák BIENE egyesület által alapítandó szervezet a SoPro földrajzi bővítését is célul tűzi ki különösen a Duna stratégia országaiban.

Kondor János a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok szövetségének elnöke a vas megyei nagyvállalatok társadalmi felelősségvállalási programját mutatta be. A program lényege, hogy a szövetség tagvállalatai a Szombathelyi Egyházmegyei Karitasszal együttműködve foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű, rehabilitált embereket. A foglalkoztatás helyszínei jellemzően az Egyházmegyei Karitasz korábban üresen állt, rossz állapotú épületei, amelyeket a projektben felújítottak.  Először 1 vállalattal indultunk el, aki 34 főt foglalkoztatott hibás termékek (ventillátorok) szétszerelésére. Ma már több cég, közel 300 főt foglalkoztat 5 telephelyen. 4 órás munkaidőben, jellemzően hibás elektronikai termékek szétszerelésével, a kinyert anyagokat újra hasznosítják.  A 4 órás munkán túlmenően az Egyházmegyei Karitasz további 4 órában, szociális tevékenységet végez, ami biztosítja azt, hogy az emberek lelki egészsége fennmaradjon és a munka ne egy elviselhetetlen robot legyen a rehabilitált emberek számára. Ennek keretében szakemberek vezetésével gyógynövényeket termelnek, amelyeket a Karitasz szombathelyi üzletében és különböző vásárokon értékesítenek, vagy a cégek a termékeket ajándékba adják munkavállalóiknak.

Pákozdi Szabolcs, az OFA Nonprofit Kft. igazgatója meghívott résztvevőként volt jelen, és kiemelte, hogy az OFA által előkészítés álló CSR programban is jól használható a SoPro filozófia és bemutatásra érdemesek a megvalósított gyakorlati példák.

 

Az EU Duna Régió Stratégiája (DRS) a Duna vízgyűjtő területéhez tartozó régiók és országok makroregionális fejlesztési stratégiája és akcióterve. Egyszerre célozza a dunai makrorégió fenntartható fejlesztését, természeti területeinek, tájainak és kulturális értékeinek védelmét. Az Európai Tanács 2009. júniusi felkérése alapján az Európai Bizottság 2010 decemberében tett javaslatot a DRS-re, amelynek elfogadása a 2011. évi soros magyar EU-elnökség alatt történt meg. A Duna-régióra vonatkozó Európai Uniós stratégiában részt vevő országok: Németország (Baden-Württemberg és Bajorország), Ausztria, Magyarország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Bulgária, Románia, Horvátország, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Moldova és Ukrajna. A makroregionális megközelítés annyiban jelent újdonságot, hogy a részt vevő országok közös ügyekkel kapcsolatosan működnek együtt úgy, hogy közös célokat tűznek ki, összehangolják a finanszírozást, és közösen munkálkodnak a célok megvalósítása érdekében.