Ezúttal Hollósi Szabolcsot, a partnerség egyik ötletgazdáját kérdeztük.

•    Mit jelent általában és mit jelent számodra a Kiváló Munkahely Partnerség? 

Csaknem 20 éve foglalkozok partnerségépítéssel, és hiszek benne, hogy a meglévő társadalmi-gazdasági problémák a partneri kapcsolatok erősítése nélkül nem oldhatóak meg. A vállalatok is elkezdtek jobban figyelni a meglévő emberi értékeikre, és nyitni a környezetük irányába, hiszen sikeres vállalat csak egészséges helyi társadalomban tud prosperálni hosszú távon. Az előrelépéshez a munkáltatói-munkavállalói viszony közös érdekek mentén történő újraértelmezésére is szükség van, amely legfontosabb alapja a bizalom. A Kiváló Munkahely Partnerség számomra egy olyan szellemi műhely és közösség, amely keretet ad a jó és még jobb vállalkozások fejlesztéséhez, tapasztalatok megosztásához, innovációk létrejöttéhez.

•    Milyen céllal hoztátok létre?

Célunk, hogy a jövő munkahelyeit építsük: emberközpontú, befogadó, értékalapon működő szervezeteket, amelyek az új tehetségek vonzása mellett meg tudják tartani legnagyobb kincsüket, a meglévő munkatársaikat. Képzési és tanácsadási szolgáltatásaink a munkáltatói márka és a munkavállalói élmény összetett fejlesztését célozzák.

•    Milyen kompetenciákat gyűjtöttetek egybe? 

A partnerségünkben jelen vannak a pletykakutatás, a vállalati kommunikáció, a befogadás, sokszínűségi menedzsment, stratégiai tervezés, munkáltatói márkaépítés, közösségépítés, partnerségépítés, HR menedzsment terület elismert, jelentős referenciákkal rendelkező szakemberei, akik jól ismerik a vállalatok mindennapi működését, kihívásait. A fenntartható gazdasági fejlődést megcélzó vállalatoknak kiválóan kell teljesíteniük nemcsak a termékek, szolgáltatások piacán, hanem a munkaerőért zajló versenyben is. Ehhez elengedhetetlen a vállalati kommunikációt, a közösségépítést, a gondoskodást, és a befogadó munkahelyi kultúrát magas szintre fejleszteni.

•    Mitől különleges, egyedi ez a kezdeményezés?

Egyrészt a piacon egyedülállóak vagyunk abban, hogy komplex szolgáltatást nyújtunk a munkaerő jóllétét és megtartását, vonzását megalapozó szinte valamennyi kulcsterületen. Nem külföldről importált sémákkal, modellekkel, vagy garantált gyógyulást hozó tanácsadói receptekkel dolgozunk, hanem nyitottan, az ügyféllel együtt lélegezve igyekszünk megismerni a vállalat működését, és a számukra legkedvezőbb megoldásokat megtalálva érjük el az üzleti haszonban is mérhető eredményeket. 

•    Kiknek ajánljátok? 

A jövő munkahelyeit építő vállalatoknak, akik felismerték az emberi erőforrásban rejlő fejlődési potenciált, és ennek üzleti sikerességgel való közvetlen kapcsolatát. Akik szeretnék megtartani legfontosabb értékeiket, a meglévő munkatársakat, akik új tehetségeket akarnak vonzani a céghez annak érdekében, hogy a vállalat jövője biztosítva legyen.

•    Mi a tennivaló, ha egy cég vezetését érdekli a program? 

Bármely partnerségi tagunk szívesen áll rendelkezésre (Ispiro Consulting, mtd Tanácsadói Közösség, BFH Európa Kft.). Facebookon is elérhetnek minket: https://www.facebook.com/kivalomp/. Számos helyen megfordulunk előadóként, trénerként, találkozhatunk a meghirdetett programjainkon is. Egyedülálló lehetőségként egy másfél órás találkozót is kínálunk a programunk iránt érdeklődő cégvezetőknek. A programunk tematikája alapján közösen rátekintünk a cég működésére, meghatározzuk az aktuális súlypontokat, amelyek mentén meg lehet fogalmazni a fejlesztési célokat, következő lépéseket. A programunk rugalmas, bármely eleme változatható, új is beemelhető a cég szükségletei alapján.